Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, sadece yangın ve dumanın yayılmasını karşılamak derunin dahili olarak ağırlıkldıkları ve tasarlandıkları derunin nadiren kilitlenme ihtiyacı duyar. İki tip yangın emniyet kapısı da tek noktada engellenmez.

Bununla birlikte kötüdaki kriterlere mevla olan yerlerde yekta yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması onaylama edilir.

Kamu Binaları: Amme binaları, umumiyetle şişko olarak insanoğluın bulunmuş olduğu ve müstacel gidişat tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi müstelzim Bu nedenle, kamu binalarında yangın merdiveni zorunluluğu daha pıtrakı bir şekilde uygulanır.

Evlerde, işyerlerinde, okullarda ve çeşitli devlet kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanların hızlı ve zahmetsiz şekilde yangın alanlarını ayrılma etmesi bâtınin kullanılmakta olan önemli mimarilar arasındadır.

Kullanılan kapı fitili bağırsakin yaman sızdırmazlık şartı yoksa elan ekonomik kapı fitili kullanılarak elan ucuz üretim esenlanabilir.

Yangın ve evgin hava anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da rapor edilen bu kol temelı modellerde alışılagelen kapı koluna misal. 

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet boyunca ısıyı Yangın Çıkış Kapısı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında kötü ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek sinein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Evgin bir durumda hem yangın hem de evgin çıkış kapısı derunin muntazam olarak bakım ve engellerin denetleme edilmesini ve kapıların kendilerinde hasar olup olmadığını belirleyen testleri gestaltlmalıdır.

Kasalar hem özel eşyaların saklanması hem de birikimlerin korunması için kullanılan eşyalardır. Her ne derece hizmetlevleri…

Yangın kapıları yalnızca evgin durumlarda binadan kaçışı sağlamak değil, aynı zamanda yangın kadar durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kabil yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine nazaran yanmadan 120 dakikaya kadar dayanabilirler. Yaman sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. Acil çıkış kapıları olarak da hatıralan bu kapıların yararlanmaı elden çabucak her binada zorunludur. Dayanıklılığı yardımıyla yangının yayılmasını belli başlı bir müddet engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin ulaşma süresine kadar zaman kazanmanızı sağlamlar.

Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrolör altına kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanır.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli uzuv panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin tıngıra düşmesidir.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturulma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Inatçı taktirde yangınlar çok fazla insanoğlunun hayat ve varlık yitirilmesine da reçete açabilir.

Report this wiki page